Lubicie szybkie i zdrowe dania?

Placuszki szpinakowe przygotujecie w zaledwie kilka chwil!

Przygotujcie: - 100 g szpinaku,

- łyżkę posiekanej, świeżej pietruszki,

- szklankę mleka,

- 120 g mąki ryżowej,

- 2 jajka,

- sól i pieprz czarny do smaku,

- szczypta chilli,

- olej kokosowy do smażenia.

Składniki na dip:

- ząbek czosnku,

- jogurt naturalny,

- sól i pieprz ziołowy do smaku.

 

Szpinak i liście pietruszki kroimy na małe części lub miksujemy blenderem. Mleko mieszamy z mąką, jajkami, przyprawiamy solą i dodajemy szpinak. Ciasto odstawiamy na 20-25 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię i formujemy na niej placuszki. Przygotowujemy dip: czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z jogurtem oraz przyprawami.

 

Smacznego!