Pomysł na dietetyczną kolację w pierwsze jesienne dni? Z pewnością coś, co rozgrzeje Was od środka. Idealny będzie krem z dyni <3

Przygotujcie: - ok. 350 g obranej dyni bez pestek, - pół marchewki, - pół korzenia pietruszki, - opcjonalnie ok. 7 cm pora (biała część), - jedną małą cebulę, - 2 ząbki czosnku, - kawałek imbiru, - 2 ziela angielskie, - sól, pieprz, chilli i curry do smaku, - olej rzepakowy lub kokosowy.

Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy w garnku na małej ilości oleju. Następnie wrzucamy ziele angielskie i pokrojoną w kostkę dynię, marchewkę, pietruszkę oraz pora - dolewamy wody tak, aby przykryć składniki. Gotujemy do miękkości. Potem dodajemy starty kawałek imbiru, trochę soli, pieprzu, chilli i curry. Dokładnie mieszamy, po czym blendujemy na gładki krem.

Podajmy z kleksem jogurtu naturalnego.

Smacznego!