PRZEPIS NA PYSZNĄ GRANOLĘ

 

SKŁADNIKI:

-płatki owsiane 400 gram

-płatki migdałów 30 gram

-siemię lniane  6 łyżek

-żurawina suszona 30 gram

-orzechy włoskie 30 gram

-miód 6 łyżek

-cynamon 1łyżka

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wsyp do dużej miski 200 gram płatków owsianych i dodaj do nich kolejno wszystkie składniki ( płatki migdałów, siemię lniane, żurawinę, orzechy włoskie), wymieszaj.

Posyp wszystko cynamonem i dodaj 6 łyżek miodu. Raz jeszcze wszystko wymieszaj aż wyjdzie Ci kleista masa. Tak naprawdę ilość i proporcje składników możesz zmieniać zgodnie ze swoimi upodobaniami.

Rozgrzej piekarnik na 175 stopni, wyłóż blachę papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie całą masę na blaszce.

Piecz 20 min.

Gdy granola już się upiecze, wystaw blaszkę do wychłodzenia, po czym połam ją na części i wsyp do szczelnego słoja.

 

Zjadaj ją z jogurtem i świeżymi owocami :-) pyyyycha!

 

SMACZENGO!