POMIDOR, SELER, NATKA PIETRUSZKI

 

Umyj i sparz dwa średniej wielkości pomidory. Obierz je ze skórki i podziel na ćwiartki. Łodygę selera naciowego opłucz letnią wodą i pokrój w 2 centymetrowe kawałki. Opłucz kilka gałązek natki i porwij palcami. Zmiksuj wszystko w blenderze. Dodaj łyżeczkę oleju ( np. Lnianego luz z orzechów włoskich ).

 

Zawartość błonnika: 3,8 g.

 

KIWI, SELER NACIOWY

 

Obierz dwa owoce kiwi ze skórki i przekrój na pół. Łodygę selera naciowego opłucz letnią woda i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Składniki zmiksuj z 1 szklanką mineralnej wody niegazowanej oraz łyżeczką miodu naturalnego ( np. Wielokwiatowego ).

 

Zawartość błonnika: 3 g.

 

MANDARYNKI, JOGURT NATURALNY

 

Opłucz ciepłą wodą i sparz 5 mandarynek, następnie obierz je ze skórki. Podziel na cząstki. Zmiksuj w blenderze razem ze szklanką jogurtu naturalnego lub kefiru.

 

Zawartość błonnika: 5,4 g.