Brak pomysłu na zdrowe śniadanie? Te wytrawne babeczki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci.

Przygotujcie: - 4 jajka, - 3/4 szklanki tartej mozzarelli, - 200 g świeżego szpinaku, - kilka pieczarek, - 3 drobno pokrojone suszone pomidory, - pieprz czarny, ziołowy i odrobina soli, - szczypta chilli lub ostrej papryki, - opcjonalnie kilka listków bazylii.

Pieczarki kroimy i podsmażamy, pod koniec dodając pieprz i sól. Przekładamy do większej miski. Na tej samej patelni możemy udusić lekko szpinak – jeśli jest świeży, trzeba dodać trochę wody.

Po ostudzeniu szpinaku i pieczarek, łączymy w misce wszystkie składniki. Masę przekładamy do silikonowych foremek na muffinki, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 25 minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Smacznego!